Vi är en årskurs tvåa på en skola i Västra Göteborg. Vi har arbetat med sopsortering och ett hållbart samhälle och vill dela våra tankar på denna sida så att fler kan lära sig om sopsortering.
Vi kommer programmera roliga spel i Scratch för att få folk att komma till vår sida. Där kan de spela våra spel och samtidigt lära sig om sopor.

I det centrala innehållet i NO-ämnena i årskurs 1-3 kan man läsa att eleverna ska få lära sig om ”Människors användning och utveckling av olika material genom historien. Vilka material olika vardagliga föremål är tillverkade av och hur de kan källsorteras”. (källa skolverket)

Själva hemsidan är byggd av klassläraren men allt innehåll är skapat av de 23 barnen i klassen.

I samband med arbetet har vi pratat om upphovsrätt och plagiering och använder därför bara egna bilder och texter samt bilder från Scratch bildbibliotek som är tillåtna att använda. Läraren övervakar detta.

Det material vi lägger upp på sidan tillhör skaparna.

Vi tycker att vi ska vinna Webbstjärnan eftersom det är viktigt att alla får lära sig mer om källsortering eftersom det är viktigt för allas framtid. Vi tror att det är bra att ha en hemsida för att visa detta eftersom det är ett lätt sätt att nå många människor.